Over

Wie is Jan van Balkom?

Ik heb altijd in het onderwijs gewerkt. Sinds 2000 in het HBO.
Op de pedagogische academie begon het al. Ik liet de opleiding achter met een schoolkrant. En zo ging dat – eenmaal aan het werk – maar door. Op alle scholen bestond mijn erfenis uit een schoolkrant, een goed georganiseerde studiedag, een feestje of een mooi stukje aandacht in de lokale of landelijke media.
In mijn dorp ben ik ook actief met schrijven en communicatie. Onder andere als redacteur van het lokale maandblad lever ik een bijdrage aan de dorpssfeer. De bindende kracht van goede communicatie wordt dan voelbaar. Een duurzaam effect.
Wat je aandacht geeft, groeit! Aanvankelijk opgeleid tot leraar basisonderwijs. Werkzaam in regulier en speciaal onderwijs.
Gestudeerd aan de Katholieke Leergangen voor MO-A Nederlands en daarna Opleiding tot Leraar Speciaal Onderwijs.
Masterdegree Special Educational Needs behaald aan de Roehampton Universiteit te Londen.

Op maat en met mate…

Het uitgangspunt voor mijn manier van werken is: geen onnodige opsmuk, maar gewoon goed. Met een mooie brief of een directe tekst weet je zeker dat je de aandacht van de lezer weet te trekken. Een goed geschreven persbericht kan de basis zijn voor interessante ‘free publicity’.Met een toegankelijke folder, webtekst, brochure of grotere uitgave is het mogelijk om zaken goed voor het voetlicht te krijgen. Maar daar blijft het niet bij: hoe wordt het product gepresenteerd? Doen we een borrel, een lezing of toch maar een kleine studie(mid)dag? Hoe ziet de toespraak van de directeur eruit? Zijn er mogelijkheden om voortdurende aandacht te krijgen door gebruik te maken van social media (Twitter, Linkedin, Facebook…).

Het beste visitekaartje van de organisatie is frisse, eenvoudige en ongecompliceerde taal.